Ελευθερία Τζιάτζιου- Γιώργος Κυριτσιόπουλος

www.troufa-pieria.gr

info@troufa-pieria.gr

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Η διημερίδα για τις τρούφες στο Ελατοχώρι Πιερίας.(15-16 Δεκεμβρίου 2012)

Άλλη μία εκδήλωση από τις τρούφες της Πιερίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι μετέχοντες στο σεμινάριο θαύμασαν τις φυσικές ομορφιές των Πιερίων, ενώ ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια της τρούφας, τα  εκπαιδευμένα σκυλιά και τη συλλογή τρουφών στα δάση, από την ειδική στις τρούφες, κ.Ελευθερία Τζιάτζιου. Κατά την εξόρμησή τους σε διάφορες περιοχές του Ελατοχωρίου βρήκαν και ταυτοποίησαν μακροσκοπικά 3 είδη τρουφών.

Το μεσημέρι της Κυριακής στο γεύμα απόλαυσαν μοναδικά πιάτα που αναδείκνυαν τα φυσικά αρώματα της τρούφας. Και μετά τις τελευταίες απορίες και συζητήσεις σχετικές με το θέμα, αναχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι.


Κατά την παρουσίαση του θεωρητικού μέρους, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, όπου αναφερθήκαμε στην καλλιέργεια της τρούφας, με πλούσιο οπτικό υλικό.

                               Όμορφες γιορτινές εικόνες στο Vaela Pallas.


                                To Atrion Hotel, στο Ελατοχώρι Πιερίας.


                                 Οι συνεργάτες της Ελευθερίας Τζιάτζιου της χάρισαν ως δώρο για την γιορτή της μία Μελανόσπορη τρούφα(Tuber Melanosporum), 200 γραμμαρίων. Αμέσως μετά η Ελευθερία υποσχέθηκε πως θα δοκιμάσουν το συγκεκριμένο κομμάτι στο γεύμα της επόμενης μέρας.        



 
                               
Η Ελευθερία έκοψε μία λεπτή φέτα από την τρούφα ώστε να μπορέσουν να δούν όλοι τα εσωτερικά χαρακτηριστικά της.


 
Στον πρώτο βιότοπο όπου συλλέξαμε Tuber Brumale. Εδώ διακρίνεται η Ντάνα, Springer Spaniel.


                               Μπροστά σε απέραντα χειμωνιάτικα τοπία..
                              

                                Η Ελευθερία Τζιάτζιου εντοπίζει από μακριά πιθανούς βιοτόπους.

                                Στο βιότοπο που συλλέξαμε T. Uncinatum.



Το μεσημέρι της Κυριακής δοκιμάσαμε διάφορα πιάτα με τρούφες. Πένες αλά κρεμ με φρέσκια μαύρη πολύτιμη τρούφα.Ένα πιάτο με φοβερά αρώματα της Μελανόσπορης τρούφας!



Στις σαλάτες μας ιδιαίτερη νότα έδωσε το τρουφέλαιο από λευκές πολύτιμες τρούφες Ολύμπου.


                                Το κρέας ψημένο σωστά με τον παραδοσιακό τρόπο στα ξύλα.


Και πολλά άλλα εδέσματα ομόρφυναν το πλούσιο τραπέζι μας.Το λευκό και κόκκινο κρασί έρρεαν άφθονα!



 Τα επιδόρπιά μας ήταν σπιτικός κορμός σοκολάτας και παραδοσιακό γιαούρτι με γλυκό κολοκύθας.



                               Κρατώντας μια μεγάλη Μελανόσπορη, με τους ιδιοκτήτες του
                                         <Vaela Pallas>.



Τα Video της εκδήλωσής μας, μπορείτε να τα δείτε εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου